لاسی، نام هر نوشیدنی ایست که ماده اولیه و سازنده آن ماست است. لاسی، نوشیدنی پرطرفدار مردمان این دیار به طور عام، و ایالت پنجاب به صورت خاص است. پنجاب به لحاظ آب و هوایی، گرماهای شدید را به خود می بیند و این نوشیدنی خنک در تابستان و به اوان گرما، بسیار زندگی بخش و گوارا می باشد. لاسی به لحاظ مزه، به سه دسته ی کلی تقسیم می شود.
یکم، مزه ی نمکین، دوم مزه ی شیرین و سوم مزه ی شور- شیرین دارد، و هر کدام گوناگونی و تنوع خودش را دارد. من، متداول ترین لاسی های نمکین و شیرین را، اینجا معرفی می کنم. لاسیِ شور-شیرین همزمان نمک و شکر دارد و مواد دیگرش شباهت به همین لاسی هایی دارد که اینجا می گذارم.
بعلت آنکه تنها محدودیت برای تهیه لاسی، استفاده از ماست و یخ است، بنابراین شما می توانید بسته به ذائقه و خلاقیت خودتان، هر شکلی از لاسی را تهیه کنید.
تصویر از این نشانی برداشته شده است.
"بانگ/ Bhang" نوشیدنی دیگری است که گاهی در دسته ی لاسی های شیرین جا می گیرد ولی از نِگرِ مواد موجود و چگونگی مصرف، با لاسی، تفاوت های بنیادین دارد. به همین دلیل آن را در پُست جداگانه ای معرفی می کنم.
نخست، لاسی نمکین: در زبان هندی، نمک، با کمی تغییر در تلفظ، همان معنای نمک را در پارسی دارد. چنانچه نام این لاسی خود می گوید، حاوی نمک است و مزه ی آن به شوری می زند. این نوع از لاسی در مزه، شباهت زیادی به دوغ خودمان دارد با این تفاوت که غلیظ تر است (گاهی آن را با قاشق نیز می خورند) و البته مبرهن می باشد که، مردمان ادویه پرور، آن را با انواع ماسالا، صرف می کنند. درهند نوشیدنی دیگری موجود است که رقیق شده ی همان لاسی و درحقیقت همان دوغ خودمان است به نام "چاس/Chaas" که مصرفش در ایالات گجرات و راجستان بسیار متداول است. در ایالتی که من زندگی می کنم - ماهاراشترا- این نوشیدنی، "تاک/Taak"، نامیده می شود.
نمکین کیرا لاسی - Namkeen kheera lassi
مواد لازم
یکم
ماست - دو لیوان (ماست برگزیده، نوشیدنی شما را غلیظ یا رقیق می کند، طبق ذائقه خودتان انتخاب کنید)
خیار (خرد شده) - دو عدد
زنجبیل (رندیده) - یک قاشق چایخوری
سیر (خرد شده) - دو حبه
آب لیمو ترش - یک قاشق چایخوری
یخ (خرده شده) - دو لیوان
نمک
دوم
زیره (پودر) - یک قاشق چایخوری
برگ نعنا - چند عدد برای تزیین
چات ماسالا* - یک قاشق چایخوری (اختیاری)
چات ماسالا*: ادویه ای برای انواع خوراک و نوشیدنی است که از ترکیب و آسیاب شده ی این مواد تهیه می شود: خشکه یِ انبه، زیره، نمک سیاه، خشکه یِ زنجبیل، تخم گشنیز، انغوزه، فلفل سیاه و فلفل قرمز (چیلی).
تمام مواد قسمت یکم را در مخلوط کن، ترکیب و خرد می کنیم تا نرم و لطیف گردد. روی نوشیدنی را با قسمت دوم مواد، خوش طعم تر و خوش قیافه تر می کنیم.
نمکین جیرا* لاسی - Namkeen jeera lassi
*جیرا در زبان هندی به معنای زیره است.
مواد لازم
یکم
ماست - دو لیوان (ماست برگزیده، نوشیدنی شما را غلیظ یا رقیق می کند، طبق ذائقه خودتان انتخاب کنید)
زیره (پودر) - یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه (پودر) - یک قاشق چایخوری
نعنا خشک (پودر) - یک قاشق چایخوری
یخ (خرده شده) - دو لیوان
نمک
دوم
برگ نعنا - چند عدد برای تزیین
زیره (بو داده) - یک قاشق چایخوری
گاهی در این لاسی، شیر نیز به مواد اضافه می کنند، من طعم بدون شیر آن را ترجیح می دهم. شما هم با ترجیح خودتان، لاسی را با یا بدون شیر می توانید آماده کنید. تمام مواد قسمت یکم را در مخلوط کن، ترکیب و خرد می کنیم تا نرم و لطیف گردد. روی نوشیدنی را با قسمت دوم مواد، خوش طعم تر و خوش قیافه تر می کنیم.
یکم، مزه ی نمکین، دوم مزه ی شیرین و سوم مزه ی شور- شیرین دارد، و هر کدام گوناگونی و تنوع خودش را دارد. من، متداول ترین لاسی های نمکین و شیرین را، اینجا معرفی می کنم. لاسیِ شور-شیرین همزمان نمک و شکر دارد و مواد دیگرش شباهت به همین لاسی هایی دارد که اینجا می گذارم.
بعلت آنکه تنها محدودیت برای تهیه لاسی، استفاده از ماست و یخ است، بنابراین شما می توانید بسته به ذائقه و خلاقیت خودتان، هر شکلی از لاسی را تهیه کنید.
تصویر از این نشانی برداشته شده است.
"بانگ/ Bhang" نوشیدنی دیگری است که گاهی در دسته ی لاسی های شیرین جا می گیرد ولی از نِگرِ مواد موجود و چگونگی مصرف، با لاسی، تفاوت های بنیادین دارد. به همین دلیل آن را در پُست جداگانه ای معرفی می کنم.
نخست، لاسی نمکین: در زبان هندی، نمک، با کمی تغییر در تلفظ، همان معنای نمک را در پارسی دارد. چنانچه نام این لاسی خود می گوید، حاوی نمک است و مزه ی آن به شوری می زند. این نوع از لاسی در مزه، شباهت زیادی به دوغ خودمان دارد با این تفاوت که غلیظ تر است (گاهی آن را با قاشق نیز می خورند) و البته مبرهن می باشد که، مردمان ادویه پرور، آن را با انواع ماسالا، صرف می کنند. درهند نوشیدنی دیگری موجود است که رقیق شده ی همان لاسی و درحقیقت همان دوغ خودمان است به نام "چاس/Chaas" که مصرفش در ایالات گجرات و راجستان بسیار متداول است. در ایالتی که من زندگی می کنم - ماهاراشترا- این نوشیدنی، "تاک/Taak"، نامیده می شود.
نمکین کیرا لاسی - Namkeen kheera lassi
مواد لازم
یکم
ماست - دو لیوان (ماست برگزیده، نوشیدنی شما را غلیظ یا رقیق می کند، طبق ذائقه خودتان انتخاب کنید)
خیار (خرد شده) - دو عدد
زنجبیل (رندیده) - یک قاشق چایخوری
سیر (خرد شده) - دو حبه
آب لیمو ترش - یک قاشق چایخوری
یخ (خرده شده) - دو لیوان
نمک
دوم
زیره (پودر) - یک قاشق چایخوری
برگ نعنا - چند عدد برای تزیین
چات ماسالا* - یک قاشق چایخوری (اختیاری)
چات ماسالا*: ادویه ای برای انواع خوراک و نوشیدنی است که از ترکیب و آسیاب شده ی این مواد تهیه می شود: خشکه یِ انبه، زیره، نمک سیاه، خشکه یِ زنجبیل، تخم گشنیز، انغوزه، فلفل سیاه و فلفل قرمز (چیلی).
تمام مواد قسمت یکم را در مخلوط کن، ترکیب و خرد می کنیم تا نرم و لطیف گردد. روی نوشیدنی را با قسمت دوم مواد، خوش طعم تر و خوش قیافه تر می کنیم.
نمکین جیرا* لاسی - Namkeen jeera lassi
*جیرا در زبان هندی به معنای زیره است.
مواد لازم
یکم
ماست - دو لیوان (ماست برگزیده، نوشیدنی شما را غلیظ یا رقیق می کند، طبق ذائقه خودتان انتخاب کنید)
زیره (پودر) - یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه (پودر) - یک قاشق چایخوری
نعنا خشک (پودر) - یک قاشق چایخوری
یخ (خرده شده) - دو لیوان
نمک
دوم
برگ نعنا - چند عدد برای تزیین
زیره (بو داده) - یک قاشق چایخوری
گاهی در این لاسی، شیر نیز به مواد اضافه می کنند، من طعم بدون شیر آن را ترجیح می دهم. شما هم با ترجیح خودتان، لاسی را با یا بدون شیر می توانید آماده کنید. تمام مواد قسمت یکم را در مخلوط کن، ترکیب و خرد می کنیم تا نرم و لطیف گردد. روی نوشیدنی را با قسمت دوم مواد، خوش طعم تر و خوش قیافه تر می کنیم.
دوم، لاسی شیرین: این لاسی به عنوان دسر استفاده می شود و معمولا به سموتی/ Smoothei شباهت دارد. لاسی هایِ میوه ای در این دسته قرار می گیرند. در این لاسی، معمولا لایه ای نازک از خامه به عنوان تزیین و غنی تر کردن طعم لاسی، اضافه می شود.
کِسار* لاسی - Kesar lassi
کسار* در زبان هندی به معنای زعفران است.
مواد لازم
یکم
شیر داغ - دو قاشق سوپخوری
زعفران (پودر) - یک چهارم قاشق چایخوری
دوم
ماست - دو لیوان (ماست برگزیده، نوشیدنی شما را غلیظ یا رقیق می کند، طبق ذائقه خودتان انتخاب کنید)
شیر خنک - نیم لیوان
هل (پودر) - یک قاشق چایخوری
یخ (خرده شده) - یک و نیم لیوان
شکر - سه/چهار قاشق غذاخوری
سوم
بادام/ پسته/ بادام هندی - اندکی برای زینت (اختیاری)
ساقه ی زعفران - چند ساقه برای زینت
ابتدا از قسمت یکم مواد شروع کنیم، زعفران را خوب بسایید و آن را در شیر داغ، برای چند دقیقه دم کنید. سپس آن را با قسمت دوم مواد، همه را، داخل مخلوط کن بریزید و معجونی نرم و لطیف از آن بسازید. لاسیِ خود را، با قسمت سوم مواد تزیین کنید و خوش طعم تر سازید.
الایچی* لاسی - Elaichi lassi
الایچی* در زبان هندی به معنای هِل است.
روش تهیه آن با حذف زعفران و شیر داغ، توفیر دیگری با کِسار لاسی ندارد.
اَمبا/منگو لاسی - Amba/Mango lassi
کِلا/ بنانا لاسی - Kela/Banana lassi
پاپیتا/ پاپایا لاسی - Papeeta/Papaya lassi
این لاسی ها، از متداول ترین لاسی های شیرین هستند. همچنین با همین روش، لاسی توت فرنگی، آناناس، هندوانه و هر میوه ای که دوست دارید را، می توانید تهیه کنید.
یکم
ماست - یک لیوان (ماست برگزیده، نوشیدنی شما را غلیظ یا رقیق می کند، طبق ذائقه خودتان انتخاب کنید)
انبه (بدون هسته- خرد شده) یا موز(خرد شده) یا پاپایا (خرد شده) - یک لیوان
شیر- یک لیوان
شکر - دو قاشق غذاخوری
یخ (خرده شده) - یک لیوان
دوم
خامه زده شده - جهت تزیین (اختیاری)
بادام (خرد شده و بدون پوست)- مقداری جهت زینت (اختیاری)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر